Nieuws

Teon 810 beste ui van Nederland

Gepubliceerd op
26 augustus 2014

Een vakjury van verschillende sorteerbedrijven heeft op de Ui & Peen manifestatie het ras Teon 810 van de kweker Takii als winnaar uitgeroepen van de rassendemonstratie vergelijking. Tweede was het ras Sunnito van de firma Seminis en derde werd Firmo van Nickerson & Zwaan. De winnaar kreeg een fraaie beker en een certificaat uitgereikt van de jury.

Novista F1 (voorheen Teon810)
Novista F1 is een nieuwe ui uit het Takii Rijnsburger programma welke staat voor kwaliteit.
Het ras scoort met name hoog op uniformiteit, kleur, vorm en houdbaarheid.
Novista F1 is een vroeg ras, welke de teler een hoge mate van flexibiliteit in de afzet biedt.
Vroeg oogsten voor af land verkoop behoord tot de mogelijkheden, maar ook zeer lange bewaring met behoud van kwaliteit is mogelijk: Novista!


PPO en Agrifirm Plant hebben dit jaar in Lelystad een rassendemoveld met 28 rassen aangelegd. Deze werden met elkaar vergeleken, waarbij gelet wordt o.a. op verschillen in groei, ontwikkeling, vroegheid en opbrengst. Daarnaast zijn kwaliteitszaken zoals bolvorm, uniformiteit, huidvastheid en hardheid bepaald. Naast de meest gangbare rassen, werden ook de meest veelbelovende nieuwe rassen beproefd op dit veld.- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan